Fietsers op een speed pedelec (zoals de Concordia Speedbike) mogen in Gelderland op drukke provinciale wegen toch het fietspad op. De provincie komt als eerste met een speciaal verkeersbord, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Fietsers die flink doortrappen kunnen op een speed pedelec een snelheid van 45 kilometer per uur halen. Vanwege die hoge snelheid worden deze E-bikes sinds dit jaar als brommer beschouwd. Dit betekent dat ze binnen de bebouwde kom niet het fietspad op mogen maar de rijbaan op moeten. Tenzij een verkeersbord anders aangeeft.

Gevaarlijke situaties

Hoewel de maximumsnelheid van de speed pedelec 45 kilometer per uur is rijden fietsers in de praktijk gemiddeld 30 kilometer per uur. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren tussen auto’s en vrachtwagens die 50 kilometer per uur rijden.

Gebruikers maken zich hier ernstig zorgen over en sommige verkopen daarom hun snelle E-bikes. Erg zonde, vinden de betrokken partijen. “De speed E-bike heeft enorm veel potentie bij de aanpak van files en is bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer. Dat moeten we stimuleren in plaats van tegenwerken”, zegt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck op tweewieler.nl.

Provincie Gelderland grijpt in

De provincie Gelderland neemt als eerste maatregelen. Op zestien provinciale wegen die in de bebouwde kom liggen, mogen de snelle e-bikes toch het fietspad op. Het gaat om drukke trajecten waar het te gevaarlijk is om tussen de auto’s te fietsen met een gangetje van 30 kilometer per uur. Wil je toch 45 fietsen, dan moet je wel de rijbaan op.

Voor de zestien trajecten is een speciaal verkeersbord gemaakt met de tekst: ‘Speed-pedelecs toegestaan’. Gelderland kent echter veel meer knelpunten voor snelle e-bikers. Deze wegen zijn in beheer bij gemeenten. ”Voor de weggebruiker zou het goed zijn als alle wegbeheerders dezelfde aanpak gebruiken. We praten hierover met gemeenten. De eerste gesprekken zijn hoopvol’’, zegt Martijn van de Lindeloof, verkeers- en gedragskundige bij de provincie in het AD.

Aanpak fietssnelwegen

Naast de nieuwe verkeersborden moeten waarschijnlijk ook de fietssnelwegen worden aangepast, zoals het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen. Hoewel uitermate geschikt voor de speed-pedelec, mag die daar op sommige stukken niet rijden omdat het pad bijvoorbeeld te smal is.  Samen met gemeenten gaat de provincie naar een oplossing kijken.

De Fietsersbond juicht de plannen van de provincie toe: “Gelderland is de eerste provincie die concreet oplossingen biedt.’’ De bond heeft wel een opmerking: de fietspaden waar de pedelecs straks op mogen, moeten wel breed genoeg zijn of gemaakt worden.

Het ontwerp-verkeersbesluit ligt vanaf vandaag ter inzage. In het snelste geval worden de eerste van de 232 speed-pedelecbordjes in augustus opgehangen.

Bron: Algemeen Dagblad