photo necklacemy name necklaceget name necklacename necklacepersonalized name necklacecustom name necklacecustom necklacepersonalized necklacesnecklace with namename plate necklace

Het is vaak in het nieuws voorbij gekomen: de ontevredenheid omtrent E-Bike accu’s. Wij geven u graag tips hoe u uw E-Bike en accu het beste kunt onderhouden.

1.Gebruik uw E-Bike regelmatig
Het proces van ontladen en laden tijdens actief gebruik van uw E-Bike zorgt er voor dat uw accu in zeer goede conditie blijft. Zo gaat uw accu jarenlang mee!

2. Bewaar uw accu op een droge plaats
Het is belangrijk om de accu van uw E-Bike op een droge plaats te bewaren bij een temperatuur die niet kouder dan 10 en warmer dan 30 graden is. Kou kan de capaciteit van uw accu aantasten en ervoor zorgen dat uw accu eerder leeg is of stuk gaat. Haal de accu dus zeker in de winter uit uw E-Bike.

3. Berg uw accu opgeladen op
Het is belangrijk om uw accu niet leeg op te bergen, maar minimaal 80% opgeladen. Gebruikt u uw E-Bike langere tijd niet? Laadt uw accu dan in ieder geval 1 keer (al is het maar een uurtje) per maand op. Hierdoor blijft de accu zijn capaciteit behouden.

4. Maak uw E-Bike schoon
Vuil, zout en nattigheid kunnen uw elektrische fiets beschadigen. Fietst u in de winter door een sneeuwbui? Zorg er dan voor dat u uw E-Bike sneeuwvrij maakt. Het liefst met warm water, want hierdoor lost het zout sneller op. Ook is het belangrijk om uw E-Bike weer droog te maken met een droge doek. Dit voorkomt onder andere schade door zout.

5. Onderhoud de onderdelen van uw E-Bike
U kunt het beste de bewegende delen van uw E-Bike schoonmaken met een ontvetter. U voorkomt beschadiging en roest door de onderdelen vervolgens in te vetten met een smeermiddel. U kunt tot slot een waxspray gebruiken om de rest van uw elektrische fiets te behandelen en overig vuil geen kans te geven om uw E-Bike te beschadigen. Gebruikt u uw E-Bike niet? Gebruik dan zuurvrij fietsvet om uw E-Bike te behandelen. Dit voorkomt roesten.

Met deze tips kunt u uw E-Bike ook aan huis onderhouden. Heeft u vragen over uw accu? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Heeft u nog geen onderhoudsbeurt gepland? Maak dan een afspraak bij uw E-Bike4All dealer om een probleemloze werking van uw E-Bike te garanderen.