photo necklacemy name necklaceget name necklacename necklacepersonalized name necklacecustom name necklacecustom necklacepersonalized necklacesnecklace with namename plate necklace

Na de provincie Gelderland wil ook de VVD in Utrecht een bord voor speed pedelecs in de stad. De liberalen pleiten voor een uitzonderingsbord op plekken waar de snelle E-bike eigenlijk naar de rijbaan zou moeten. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Sinds 1 juli zijn de speed-pedelecs (zoals de Concordia Speedbike) officieel gecategoriseerd als brommer. Volgens de VVD is het nadeel hiervan dat ze op de rijbaan moeten, terwijl hun snelheid niet gelijk is aan brommers en auto’s op de rijbaan.

Volgens raadslid André van Schie ligt de gemiddelde snelheid van een speed pedelec rond de 33 kilometer per uur. “Dat is flink lager dan de 50 of 70 kilometer per uur die op sommige rijbanen gereden wordt voor het overige verkeer.” De VVD vindt om die reden sommige plekken, waar brommers op de rijbaan moeten, ongeschikt voor snelle E-bikers.

Van Schie zou graag zien dat Utrecht het voorbeeld volgt van de provincie Gelderland. Hier is een uitzonderingsbord geïntroduceerd zodat op zestien provinciale wegen de speed pedelecs toch het fietspad opmogen. “Het gaat om drukke trajecten waar het gevaarlijk is om tussen de auto’s te fietsen met 30 kilometer per uur.”

Bron: Algemeen Dagblad