photo necklacemy name necklaceget name necklacename necklacepersonalized name necklacecustom name necklacecustom necklacepersonalized necklacesnecklace with namename plate necklace

De voorwielmotor van de Ebike4all Elegance

E-bikes zijn verkrijgbaar met voorwiel-, midden- of achterwielmotoren. Maar wat is nu het verschil en welke past bij u?

Voorwielmotoren

De E-bikes (zoals de Ebike4all Elegance of Avant Garde) met een voorwielmotor zijn ideaal voor mensen die graag ondersteuning willen hebben, maar daar niet te koop mee willen lopen. De motoren in het voorwiel zijn fraai weggewerkt in het design. De elektrische fiets is minder onderhoudsgevoelig en maakt minder geluid. Daarnaast kunt u gemakkelijk door blijven fietsen wanneer de accu leeg, alsof het een gewone fiets is.

 

De middenmotor bij de Concordia Urban Hero

Middenmotoren

Het grootste voordeel van een E-bike met een middenmotor (zoals de Concordia Urban Hero) is de balans. De elektrische fiets heeft een lager zwaartepunt en de motor wordt aangedreven vanuit de trapas waardoor de kracht van de E-bike uit de pedalen komt. Dit geeft een betere fietservaring en een betere wegligging. Daarnaast is het makkelijker om bij pech de banden te plakken, zowel bij het voor- als achterwiel.

De achterwielmotor bij de Devron Perth.

Achterwielmotoren

Bij een E-bike met een achterwielmotor (zoals de Devron Perth) ervaart u een natuurlijke rijbeleving. U krijgt bij het fietsen het gevoel alsof u een zetje in de rug krijgt. Dit is een groot voordeel bij heuvelachtige terreinen. Verder stuurt de E-bike strakker en is het gewicht lager.

Welke motor moet ik nu kiezen?

Welke E-bike het beste bij u past is puur persoonlijk. Houdt u van stil, wilt u een goede balans of wilt u zonder probleem een heuvel op? Iedere motor heeft zijn voor- en nadelen. Ga langs bij een Ebike4all-dealer en maak een testrit om zo de juiste keuze te maken.